byłem dziś w ASO na przeglądzie i przy okazji poogladali sobie fotel, faktycznie jak koledzy pisali jest kampania naprawcza , która polega na wymianie na nowe to podtrzymanie boczne w siedzisku fotela z tym ze tak jak tłumaczył mi mechanik winne były pekające zaczepy które są przymocowane do plastikowej obudowy poduszki powietrznej. Te nowe boczne trzymanie/gąbka jest połączona taką materialowa taśma która ma na celu zapobieganiu sie przesuwanie sie tego elementu i tym samym zrywaniu tych plastikowych zaczepów. Mam nadzieje ze to jakos wyjaśniłem.
Wysoka jakość wykonania O2fl - wątpliwości
Zwiń
X
-
kross12
rafik11, szkoda że ASO nie wzywa na akcje gwarancyjną...
W piątek jadę robić drugi fotel, ciekawe czy rzeczywiście te nowe elementy pomogą...
[ Dodano: Wto 22 Lut, 11 13:35 ]
Panowie, mam świeże newsy, mianowicie jakiś czas temu napisałem do UOKiKu. Dzisiaj dostałem odpowiedź oraz ustosunkowanie SAP'u się do problemu.
Jak widać, Skoda wiedziała o sprawie od 2009r., niestety SAP ma wszystkich (poza użytkowników RS'a) ma w dupie :!:
Trzeba będzie to podesłać do jakiegoś szmatławca typu Auto Świat. Na pewno znajdzie się chętni, żeby opisać politykę Skody wobec swoich klientów.
Komentarz
-
A moje niedawno kupione fotele z Dynamic'a po FL wlasnie zaczynaja miec bubu :twisted:
Niestety - ja to bede naprawial we wlasnym zakresie i nawet wiem jakByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
kross12
-
kross12, zazwyczaj piszę
ale co oczywiste większą uwage przywiązuję do tych problemów które mogą mnie dotknąć jak DSG czy słabe wiązki elektryczne :roll:
gdyby wszyscy koledzy dzielili się wiedzą ......
zobacz ile jest tematów typu HELP!!!!!!!!!!! mam objawy ......
a później w ilu z nich doczytujesz co było przyczyną :?przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kross12rafik11, szkoda że ASO nie wzywa na akcje gwarancyjną...
W piątek jadę robić drugi fotel, ciekawe czy rzeczywiście te nowe elementy pomogą...
Panowie, mam świeże newsy, mianowicie jakiś czas temu napisałem do UOKiKu. Dzisiaj dostałem odpowiedź oraz ustosunkowanie SAP'u się do problemu.
Jak widać, Skoda wiedziała o sprawie od 2009r., niestety SAP ma wszystkich (poza użytkowników RS'a) ma w dupie :!:
Trzeba będzie to podesłać do jakiegoś szmatławca typu Auto Świat. Na pewno znajdzie się chętni, żeby opisać politykę Skody wobec swoich klientów.
Ciekawe jaka jest skutecznosc funkcjonowania poduszki - bo jeżeli w jakis sposób wpływa to na bezpieczeństwo - to juz kryminał . Jezeli jakiś periodyk motoryzacyjny się tym zajmie i sprawa sie wyda ,to Skoda w piorunujacym tempie będzie naprawiać/wymieniać te fotele .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RSCiekawe jaka jest skutecznosc funkcjonowania poduszkiprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyZamieszczone przez RSCiekawe jaka jest skutecznosc funkcjonowania poduszki
O to własnie sie obawiam . Czy przesunieta poduszka bedzie miała własciwą trajektorie podczas odpalenia i uchroni własciwie kierowcę / pasazera . To są pytania na które nie znamy odpowiedzi i pewno SAP też nie .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RSW piątek jadę robić drugi fotel, ciekawe czy rzeczywiście te nowe elementy pomogą...
Komentarz
-
-
kross12
-
Tak czytam i do dziś myślałem że sprawa mnie nie dotyczy, autko z lipca 2010. Jednak dzisiaj zwróciłem uwagę na to co tu opisujecie i kupa, ścianka boczna poduszki zaczyna sobie wystawać już pojawiła się kreska jaśniejsza na tapicerce. Na fotelu pasażera który jest zdecydowanie mniej używany na razie nic nie widać. I tak się zastanawiam czy jak pojadę do ASO mając już informacje o numerze informacji technicznej zrobią mi obydwa fotele, czy tylko ten na którym wada się ujawniła.
Komentarz
-
-
kross12
-
Panowie ja nie mam pakietu dynamic ale też mam problem z fotelem.
Jak myślicie da radę to załatwić na gwarancji?
Jak jest z samochodem zastępczym?
auto z sierpnia 2010 - 15k przebiegu
aż się boje co będzie później.
fotel pasażera jest ok
i mam auto z kratką i jak są duże nierówności terenu coś bardzo skrzypi z tyłu nie jestem pewien czy to mocowanie kratki do dachu czy coś z zawieszeniem.
miał ktoś taki przypadek?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pio_wwaPanowie ja nie mam pakietu dynamic ale też mam problem z fotelem.
Obrazek
fotel pasażera jest ok
i mam auto z kratką i jak są duże nierówności terenu coś bardzo skrzypi z tyłu nie jestem pewien czy to mocowanie kratki do dachu czy coś z zawieszeniem.
miał ktoś taki przypadek?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pio_wwaPanowie ja nie mam pakietu dynamic ale też mam problem z fotelem.
Obrazek
fotel pasażera jest ok
miał ktoś taki przypadek?2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
Komentarz
-
-
tak czytam o O2 fl..i trochę przerażenie bierze :|
rzeczywiście nie przykładają się do aut jak kiedyś chyba. Też poczytałem o 1.4 tsi (jeszcze boryka się z wiekiem dziecięcym), czujnik wału, pompa....w nowych autach takie jaja, już nie wspomne o twinchargerze z golfa. Już lepiej poczciwe 1.9 bxe brać trza było chyba naprawdę - tu wiadomo, że po jakimś dłuższym czasie turbo i dwumasa i finito, lub 1.8 tsi
Komentarz
-
Komentarz